Alutiiq Center Parking Structure

"With its low profile design, it is unobtrusive and blends into the surrounding environment."

 

 

Related Project Links:

> Alutiiq Center

Client: Afognak Native Corporation

Architects: KPB Architects

Contractor: Neeser Construction, Inc.

Mechanical and Electrical Engineer: RBA Engineering, Inc.

Civil Engineer: DOWL HKM

 


The Alutiiq Center is the Anchorage office for the Afognak Native Corporation and its subsidiary, Alutiiq LLC. The two level concrete parking structure, adjacent to the Alutiiq Center, adds 170 parking stalls.  With its low profile design, it is unobtrusive and blends into the surrounding environment.

The structure is highlighted by stairways that are covered and lit. Handsome light bollards line the extensive sidewalk snowmelt system which includes the south and east walkways, handicap parking area and walkways to the parking structure.

The dramatic landscaping blends seamlessly with the adjoining city park and forms a natural barrier from the 40th Avenue extension to the south.